Eksperci wyróżnili wyroby przygotowywane na miejscu przez doświadczonych rzeźników. Należący do Mariusza i Jolanty Augustyniaków sklep oferuje szeroki wybór wysokiej jakości produktów spożywczych, docenianych przez mieszkańców Jelcza-Laskowic i okolic, a produkty z przymarketowej wędzarni to jeden z głównych wyróżników placówki.
Własna wędzarnia to jeden z głównych atutów sklepów sieci Intermarché. Wyroby własnej produkcji, przygotowywane według tradycyjnych receptur, zyskały uznanie i zostały docenione przez ekspertów konkursu „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym 2024”. Jedną z nagrodzonych placówek Intermarché jest sklep w Jelczu-Laskowicach. Jury konkursowe doceniło wyrabiane lokalnie 2 produkty: szynkę wykwintną i kiełbasę niedźwiedzią.
Szeroki wybór produktów w Intermarché
Sklep w Jelczu-Laskowicach należy do lokalnych przedsiębiorców Mariusza i Jolanty Augustyniaków, którzy od lat prowadzą własną działalność pod szyldem Intermarché. Sklep funkcjonuje od 2001 roku przy ul. Oławskiej 25, oferując klientom bogaty asortyment w atrakcyjnych cenach..
– Posiadanie własnej wędzarni w supermarkecie jest dla mnie sposobem na zapewnienie klientom dostępu nie tylko do szerokiej oferty, ale przede wszystkim do coraz bardziej cenionych produktów lokalnych. Chciałbym, by odwiedzający mój sklep mieszkańcy mieli możliwość nabyć produkty niedostępne nigdzie indziej. Ponadto stawiamy na świeżość, więc własna produkcja jest idealnym rozwiązaniem. Dziękuję kapitule konkursu za docenienie naszych starań – mówi Mariusz Augustyniak, współwłaściciel sklepu Intermarché w Jelczu-Laskowicach.
Informacje o konkursie
Konkurs „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym 2024” jest organizowany co roku przez Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego (IBPRS-PIB) pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Wyróżnia on najlepszych producentów i najwyższej jakości przetwory mięsne.
Konkurs odbywa się dwuetapowo. Pierwszy etap obejmował oceny sensoryczne, przeprowadzone przez zespoły rzeczoznawców, w skład których weszli przedstawiciele przemysłu, Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, SGGW, Federacji Konsumentów, SITSPOŻ-u oraz pracownicy Instytutu. Drugi etap konkursu objął badania chemiczne na zgodność z normami jakościowymi i aktualnymi przepisami dotyczącymi stosowania dozwolonych substancji dodatkowych. Spośród 42 zakładów mięsnych i 141 próbek wyrobów, jakie zostały poddane ocenie, aż 6 sklepów Intermarché zostało nagrodzonych za swoje produkty.
Napisz komentarz
Komentarze