Sport i catering pudełkowy Kraków
Właściciele restauracji oferujących catering dietetyczny zdają sobie sprawę z tego, że muszą utrzymać stałych klientów i przyciągnąć nowych. Z tej konkretnej przyczyny raz lub dwa razy do roku wprowadzają jakieś drobne zmiany do menu. Dodają nowe potrawy do listy, a te które cieszą się niemal znikomym zainteresowaniem wyrzucają z niej. Tak trzeba postępować w sporych miastach, jeśli chodzi o catering pudełkowy, bo ludzie do pewnego stopnia liczą na ciekawe nowości. Zwłaszcza ludzie ćwiczący na siłowniach, czy trenujący amatorsko sztuki walki mają zróżnicowane oczekiwania odnośnie diety. Powinna być ona ciekawą, czyli opcje jeśli chodzi o jedzenie pudełkowe powinny być i atrakcyjne wizualnie i smaczne, bo pewna część klientów ma znaczne oczekiwania co do zawartości, ale starają się je naszkicować słownie w sposób smaczny. Jednym słowem taki klient lub klientka pracują od godziny dziewiątej do siedemnastej, a potem przez niemal godziną wracają do domu i dlatego tę dietę pudełkową z dostawą chcą mieć dopasowaną do planu dnia, bo taka osoba posila się przez te kilkanaście minut, a potem jeszcze idzie na siłownię, po to by sobie poćwiczyć i by porozmawiać ze znajomymi. Tak nie wygląda każdy dzień pracy, tylko te dwa lub trzy dni w tygodniu, ale te pozostałe dni to też praca domowa lub jakieś zaległości, które nadrabia się w domu.
Zmieniająca się oferta cateringu dietetycznego
Nie da się ukryć tego, że klienci lubią to urozmaicanie i dlatego śledzą oferty restauracji, jeśli chodzi o catering dietetyczny, bo jedzenie pudełkowe musi się dla nich zmieniać co jakiś czas, czyli w jednym miesiącu plan obiadów wygląda tak jak w poprzednim, a w kolejnym w każdą środę dany klient lub klienta wybiera sobie jedną z intrygujących nowości. Takie podejście do sprawy to nic nowego, choć znajdą się też i tacy, którzy nie chcą eksperymentować z nowościami. Takich ludzi jest niewielu, bo jeśli jeden z wielu klientów zauważy nowość w ofercie, to pewnego dnia będzie chciał ja spróbować lub ze względu na tę nowość dana restauracja oferująca catering dietetyczny zyska kilku nowych klientów. Jednym słowem te modyfikacje menu, które przechodzą na internetową ofertę to korzyść dla danego restauratora, ale trzeba też zaistnieć na portalach społecznościowych, bo w czasach obecnych restauracje muszą istnieć w sensie wirtualnym przynajmniej na tym jednym portalu społecznościowym, po to by zyskać stałą i sporą grupę sympatyków, którzy śledzą ofertę danego lokalu i to jak się zmienia. Tacy ludzie mogą też sugerować pewne zmiany odnośnie menu w komentarzach, a dla mistrzów kuchni ich trafne sugestie to coś istotnego, bo mistrzowie kuchni dbają o własną efektywność, czyli też o zadowolenie szefa. Związane jest to też i z tym, że czasami sami proponują tę bardzo ciekawą zmianę w menu.
(tekst sponsorowany)
Napisz komentarz
Komentarze