Czym się różnią między sobą maszyny do lodów?
Zanim kupisz sprzęt do lodziarni, powinieneś zawczasu przemyśleć, jakie desery chcesz serwować. Lody włoskie, rzemieślnicze, tajskie, gałkowe? A może nie chcesz wybierać, tylko serwować każdy z tych typów? Maszyna do lodów od Gastroprofit może być zarówno nakierowana na jeden wariant lub też być bardziej uniwersalna.
Jednym z najpopularniejszych modeli, często wybierany zarówno w nowoutworzonych lodziarniach, jak i tych, które funkcjonują już od lat, jest maszyna do robienia lodów włoskich. Jej zaletą jest niewielki rozmiar, dzięki czemu tak często są spotykane. Nawet budki, otwierane sezonowo na wakacje, bez trudu ją pomieszczą. Są także tanie i proste w obsłudze. Ponadto możliwe jest serwowanie kilku smaków za pomocą jednej maszyny, co także znacząco może podnieść sprzedaż deserów.
Czy maszyna do lodów rzemieślniczych jest dobrą inwestycją?
Na https://gastroprofit.pl/ znajdziesz różnorodne maszyny do lodów, w tym także te do profesjonalnego tworzenia deserów rzemieślniczych. Cieszą się one wyjątkową popularnością wśród klientów. Niestety, ale ten sprzęt gastronomiczny jest bardzo kosztowny, a także nie tak prosty w obsłudze jak na przykład maszyna do lodów włoskich. Niezbędny będzie także pasteryzator i szokówka do błyskawicznego zamrażania. Niektóre profesjonalne maszyny są tzw. “2w1” i pozwolą na ergonomiczne rozwiązanie.
Lody tajskie - hit nowoczesnych lodziarni
Nie należy zapominać także o najmodniejszych, sezonowych deserach. Lody tajskie są charakterystyczne ze względu na sposób produkcji. Są zamrażane bezpośrednio na oczach klienta na płycie mroźnej, a następnie zwijane i podawane w kubeczku. Maszyna do lodów tajskich korzystnie wyróżni Twój lokal i sprawi, że oferta stanie się bardzo różnorodna. Pamiętaj, że sklep gastronomiczny Gastroprofit oferuje różnorodny asortyment, dzięki któremu Twoja lodziarnia zawsze będzie gwarantować klientom najlepsze desery.
Od czego zależy cena maszyny do lodów?
Maszynka do lodów w najwyższej cenie będzie pochodzić od cenionych na całym świecie producentów. Ponadto może zajmować też i wiele miejsca oraz oferować wiele smaków deserów, poprzez liczne, funkcyjne zbiorniki.
Najdroższe, czyli maszyny do lodów rzemieślniczych, będą kosztować nawet kilkadziesiąt tysięcy złotych. Z kolei jeśli chcesz otworzyć punkty sezonowe, popularne “budki z lodami”, maszynę do lodów kupisz za kilka do dwudziestu tysięcy złotych. Natomiast jeśli jesteś lodowym smakoszem i chcesz mieć te specjały w domu, samodzielnie przyrządzone, maszynę o niewielkiej pojemności, do dwóch litrów smakołyków, kupisz w cenie tysiąca do pięciu tysięcy złotych.
(tekst sponsorowany)
Napisz komentarz
Komentarze