Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
piątek, 22 listopada 2024 02:05
Reklama BMM
Reklama
Reklama
News will be here

Kulinaria

Pyszne zapiekanki w sam raz na kolację
Pyszne zapiekanki w sam raz na kolację

Zapiekanka to proste w przygotowaniu i smaczne danie dla całej rodziny. Jest to również doskonały sposób na przemycenie warzyw, które ukryte pod przykryciem sera czy sosu beszamelowego, nie zostaną pominięte w czasie jedzenia przez nieprzekonane do nich dzieci.

05.04.2018 20:07
Kotleciki z kaszą jaglaną i pastą sezamową
Kotleciki z kaszą jaglaną i pastą sezamową

Aromatyczne kotleciki z kaszą jaglaną i pastą sezamową – bez jaj i bułki tartej - dla dorosłych i dzieci już po 12 miesiącu!

20.03.2018 18:06
Kukurydziana polenta z brokułem, kiełkami i prażonymi pestkami słonecznika
Kukurydziana polenta z brokułem, kiełkami i prażonymi pestkami słonecznika

Zdrowy smak natury: Polenta z brokułem to świetny pomysł na efektowną potrawę, którą można serwować na gorąco i na zimno. Doskonale sprawdzi się jako danie główne, a także jako ciekawa, aromatyczna przekąska dla jednej lub wielu osób. Połączenie delikatnej polenty z aromatyczną pastą, kiełkami, brokułami oraz pestkami tworzy danie, które kusi smakiem i wyglądem.

14.03.2018 10:29
Kolorowe tortille na wiosenne dni
Kolorowe tortille na wiosenne dni

Wiosna to pora roku, na którą zawsze czekamy z upragnieniem. Uwielbiamy ją za to, że przynosi cieplejsze dni oraz pozwala na zmianę garderoby i diety na lżejsze. W tym czasie staramy się jeść zdrowiej, dlatego częściej niż zimą sięgamy po warzywa i owoce. Wiosną do swojego menu warto też wprowadzić nieco więcej koloru. Możemy to zrobić dzięki nowościom od marki Sandra.

14.03.2018 10:08
Wytrawna tarta z warzywami
Wytrawna tarta z warzywami

Przepis na wytrawną tartę z warzywami i aromatyczną pastą dyniową z marchewką i imbirem Oryginalny, aromatyczny przepis na wytrawną tartę z niebanalnymi dodatkami to doskonały pomysł na przystawkę lub danie główne, które z pewnością zrobi wrażenie i zachwyci domowników oraz gości.

01.02.2018 11:02    1
Podkarpackie gołąbki wigilijne
Podkarpackie gołąbki wigilijne

Poleca Stanisława Rakoczy (Koło Gospodyń Wiejskich w Zawadzie)

23.12.2017 10:12
Czas na dynie! Zupa, ciasto i strasząca głowa!
Czas na dynie! Zupa, ciasto i strasząca głowa!

Koniec października to święto dla amatorów dyń. Można je jeść w postaci zupy, suszyć pestki na długą zimę, wykorzystać jako dekorację ogrodu czy ogrodzenia, a także przygotować z nich np. straszącą głowę na Halloween - co w propozycji Janka z Oławy pokazujemy na zdjęciu.

31.10.2017 13:11    9
Tarta ze szparagami
Tarta ze szparagami

Delikatne kruche ciasto i świeży farsz. Lepiej od razu przygotować podwójną porcję...

08.10.2017 09:35
Placek ze starej książki
Placek ze starej książki

To ciasto zawsze się udaje, ale pod warunkiem, że używamy ogrzanych produktów i pozwalamy mu urosnąć. Przepis na placek drożdżowy ze śliwkami, pochodzi z książki "Praktyczna kuchnia", z 1959 roku

05.10.2017 10:54
Sernik Barbary Wójcik
Sernik Barbary Wójcik

Dziś przepis na ciasto pani Barbary z Jelcza-Laskowic

04.10.2017 14:26
Domowe lody śmietankowo-jagodowe
Domowe lody śmietankowo-jagodowe

W sam raz na upały. Przepis poleca szef kuchni Robert Muzyczka

05.07.2017 12:05    2
Pascha z bakaliami pana Grzegorza
Pascha z bakaliami pana Grzegorza

To ciasto najbardziej smakowało jury i pięknie się prezentowało. Wygrało tegoroczny konkurs kulinarny na wielkanocnym jarmarku. Warto zachować ten przepis

14.04.2017 15:31
Reklama
Reklama