Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 17 kwietnia 2025 02:41
Reklama BMM
Reklama
Reklama Archon
Reklama Michał Rado

Kulinaria

Biała kiełbasa duszona w pomidorach i cebuli
Biała kiełbasa duszona w pomidorach i cebuli
Dzisiejsze danie poleca szef kuchni Robert Muzyczka 14.07.2016 11:58
Omlet według blogerki Ani
Omlet według blogerki Ani
Autorka bloga kulinarnego z powiatu oławskiego "Dylematy z chaty" tak nazwała ten przepis - omlet z piekarnika, z zielonymi szparagami, szynką szwarcwaldzką, pomidorami i serem lazur. Palce lizać! 08.07.2016 13:01
Sernik z musem czekoladowym
Sernik z musem czekoladowym
Przepis Elżbiety Budzik. To ciasto wygrało konkurs na najsmaczniejszy sernik, zorganizowany podczas dożynek gminnych w Stanowicach. Przysmak zgłosiło Koło Gospodyń Wiejskich w Owczarach Pani Elżbieta mówi, że to ciasto na specjalną okazję - pracochłonne i dość drogie. Gorąco polecamy, zwłaszcza że zostało docenione przez dożynkowe jury. A okazji przecież nie brakuje! 29.06.2016 13:23    2
Obiad dla wielbicieli ostrych smaków
Obiad dla wielbicieli ostrych smaków
Z czym zwykle kojarzy się kuchnia meksykańska, chińska albo tajska? W każdej z nich chętnie stosuje się pikantne przyprawy. Nic dziwnego - dodane do potraw sprawiają, że dania nabierają niezwykłej wyrazistości i charakteru. Pikantny makaron z papryczkami jalapeno 29.06.2016 10:06
Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskim
Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskim
Coś bardzo prostego, niedrogiego - na grilla lub ognisko 30.05.2016 09:27
Roladki z cukinii i fety
Roladki z cukinii i fety
Na grillu można przygotować nie tylko mięso. Dzisiaj pomysł wegetariański od firmy "Tarsmak" 13.05.2016 13:16    1
Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami
Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami
Tylko 3 kroki wystarczą, aby przygotować szybką przekąskę na podwieczorek albo weekendowe śniadanie. Przepis poleca firma Dan Cake Wiosna to dobry czas, żeby wprowadzić do kuchni kolorowe, a zarazem pożywne dania. W miejsce tradycyjnych tostów z szynką, proponuję ich kreatywną wersję. Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami, posypane orzechami i polane miodem to przepis, który zachwyci najbardziej wymagającego smakosza. Co więcej, wykonamy go w 3 prostych krokach! 11.05.2016 13:22
Makaron ryżowy z krewetkami
Makaron ryżowy z krewetkami
Trochę egzotyki, ale takiej oswojonej. Przepis miłośniczki kuchni - Eweliny z Bystrzycy 04.05.2016 11:51
Kanapki a`la sushi
Kanapki a`la sushi
W tym tygodniu gotujemy po japońsku. Przepis przysłała z Japonii nasza redakcyjna koleżanka Wioletta Kamińska 12.04.2016 11:29
Przepis na rurki z kremem
Przepis na rurki z kremem
Magdalena Matysiak z Chwalibożyc proponuje przepis na domowy deser 07.04.2016 10:53
Zapiekane pyrki faszerowane szynką
Zapiekane pyrki faszerowane szynką
Kujawy to szczególny region na kulinarnej mapie Polski. Wszystko za sprawą potraw, które w dalszym ciągu znajdują szerokie zastosowanie we współczesnej kuchni. Rdzenni mieszkańcy Kujaw w szczególności korzystali z produktów pochodzących z własnego gospodarstwa. Stąd popularność ziemniaków, mleka czy warzyw. Zapiekane pyrki faszerowane szynką to przykład, jak tradycyjne danie można zaserwować w nowej odsłonie Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni "Dwór Korona Karkonoszy". 06.04.2016 14:22
Maślany baranek pani Marii
Maślany baranek pani Marii
Przed świętami Babcia robiła takie przed wojną w Kamionce Strumiłowej, potem jej mama, a teraz pani Maria Żeby go zrobić, potrzeba godzinkę. No, może półtorej. 24.03.2016 13:24    5
Reklama
Reklama